Energetische voetmassage en de chakra's

Geschikt voor jong en oud

Een ontspannende massage van de reflexzones en de 7 hoofdchakra’s. Door deze reflexgebieden te masseren en te stimuleren wordt een harmoniserende impuls aan de betreffende chakra’s gegeven. De chakra-voetmassage is het bewust maken van de levensenergie in de verschillende chakra’s. Iedereen heeft levensenergie nodig om te kunnen functioneren. Levensenergie is om ons heen en stroomt door ons heen. Alles wat we denken, doen, voelen en waarnemen brengt verandering teweeg in onze energiehuishouding en dus ook in onze chakra’s. Energie en bewustzijn hebben een directe wisselwerking op elkaar.

Chakra-massage gaat zodoende vaak samen met het opnieuw beleven van de oude ervaring, die de blokkade heeft veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld angst, woede, schuldgevoel, schaamte of verdriet zijn. Sta dit toe en accepteer de gevoelens bij jezelf, dan stel je je open voor nieuwe energie. Als je je oude pijn zonder oordeel onder ogen kunt zien, waardoor je jezelf accepteert, worden juist de blokkades in het energiesysteem opgeheven.

Volledige acceptatie kan leiden tot volledige ontspanning, wat het tegenovergestelde is van spanning en blokkering. De vrije stroming van je energie wordt in gang gebracht.
Hiervoor is moed en eerlijkheid nodig en natuurlijk is er ook tijd nodig voor een dergelijk proces. Gedrag wat vertrouwd is lijkt ook veilig en een pad waar veel gelopen is, raakt ingesleten. Vaak is angst voor het onbekende de reden dat oude patronen vast blijven zitten. Na bewustwording en onthechting is overgave een vertrouwen de volgende fase. Graag ondersteun ik je in het proces.

Bij deze chakra-voetmassage ontvang je eerst een korte inleidende massage om het lichaam als het ware wakker te maken of voor te bereiden op de komende massage.

Chakra’s zijn energiecentra en bewustzijnsniveaus die bij het lichaam horen. Ze hebben ieder een eigen energie en daarmee een eigen functie binnen je hele energiesysteem. Chakra’s zijn niet stoffelijk en net als gevoelens en gedachten kunnen ze niet vastgehouden worden. Maar ondanks dat, hebben ze een krachtige uitwerking op het lichaam. Je kan de chakra’s zien als centra van activiteit, levenskracht en bewustzijn.

1e Chakra ons levensgebied: Overleving

2e Chakra ons levensgebied: seksualiteit, gevoelens en emoties

3e Chakra ons levensgebied: macht en energie

4e Chakra ons levensgebied: liefde en evenwicht

5e Chakra ons levensgebied; communicatie, je eigen stem vinden

6e Chakra ons levensgebied: beeld(vorming), intuïtie, visualisatie, inzicht, luisteren

7e Chakra ons levensgebied: overtuigingen, hogere macht, goddelijkheid, eenheid, visioen

Effecten kunnen onder andere zijn:

  • Ontspant en ontstresst;
  • Verlichten van pijn;
  • Boost je afweer;
  • Het vermindert de effecten van depressie;
  • Het helpt bij hoofdpijn en migraine;
  • Het verlaagt de bloeddruk;
  • Het verbetert de doorbloeding;

Deze massage is te boeken voor:
 75 minuten € 65,-