Zwangerschapsmassage

Geschikt voor iedereen.

Het masseren maakt de spieren los en ontspant. Bevordert op zachte wijze de doorbloeding en warmtehuishouding in het lichaam en brengt het lichaam en geest tot rust. Zeker in een periode met veel veranderingen in het lichaam. Hoe de moeder zich voelt heeft invloed op het kindje. De massage is dus prettig voor moeder en kind. Bij deze massage wordt het hele lichaam meegenomen. In overleg kan dit aangepast worden net als de tijdsduur van de massage. In de 1e 3 mnd. mag er niet gemasseerd worden. 

Waarom een massage?

Naast eten en een dak boven ons hoofd om in leven te blijven, is aanraking net zo belangrijk. En dat beseffen wij ons niet altijd. Massage is een manier om weer in contact te komen met ons lichaam. Het geeft geestelijk rust en zorgt voor totale ontspanning. Het heeft invloed op de slaap, minder rugpijn en minder aanmaak van stresshormonen. De massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

 

Massage na de geboorte

Masseren mag na 4 wk. en bij een keizersnede na ongeveer 6 wk. gegeven worden.

Massage helpt je om sneller te herstellen na de bevalling en de spieren te ontspannen die extra gebruikt worden. Zoals nek- en schouderspieren i.v.m. borstvoeding en het dragen van de baby. Het vermindert stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.


Stuitligging!
In overleg met de verloskundige of er voldoende vruchtwater is, om de baby via Moxa therapie te laten draaien van stuit- naar hoofdligging zonder fysiek contact te hebben met jou of met de baby. Moxa therapie is pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. 50% tot 75% van de baby's draait spontaan door het moxeren.