Zwangerschapsmassage

Voor de zwangerschap, om zwanger te willen worden: 

Welke massage kan jij nemen voor jezelf en jouw kindje, voordat jij zwanger gaat worden. Om te zorgen dat jij en je kindje er helemaal klaar voor zijn.
- Metamorfose massage (Voor jezelf.)
- Verbroken Verbinding massage (Voor jezelf, maar ook ter voorbereiding voor je baby of na eventuele miskramen.)
- Ontspannen massage (Voor jezelf.)

Tijdens de zwangerschap: 

Goed om te weten: In de 1e 3 maanden mag er niet gemasseerd worden. Om te zorgen dat jouw baby zich goed innestelt.
Het masseren maakt de spieren los en zorgt voor ontspanning. Dit bevordert op zachte wijze de doorbloeding en warmtehuishouding in het lichaam en brengt het lichaam en geest tot rust. Zeker in een periode met veel veranderingen in het lichaam. Hoe de moeder zich voelt heeft invloed op het kindje. De massage is dus prettig voor zowel moeder als kind. Bij deze massage wordt het hele lichaam meegenomen. In overleg kan dit aangepast worden net als de tijdsduur van de massage. 

Waarom een massage tijdens de zwangerschap?  

Naast eten en een dak boven ons hoofd om in leven te blijven, is aanraking net zo belangrijk. En dat beseffen wij ons niet altijd. Massage is een manier om weer in contact te komen met ons lichaam. Het geeft geestelijke rust en zorgt voor totale ontspanning. Het heeft invloed op de slaap, minder rugpijn en minder aanmaak van stresshormonen. De massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.
- Zwangerschapsmassage (Voor jezelf en de baby.)

Stuitligging!
In overleg met de verloskundige of er voldoende vruchtwater is, om de baby via Moxa therapie te laten draaien van stuit- naar hoofdligging zonder fysiek contact te hebben met jou of met de baby. Moxa therapie is pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. 50% tot 75% van de baby's draait spontaan door het moxeren. 

Na de geboorte:  

Een massage helpt je om sneller te herstellen na de bevalling en de spieren te ontspannen die extra gebruikt worden. Zoals nek- en schouderspieren i.v.m. borstvoeding en het dragen van de baby. Het vermindert stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Direct na de geboorte zijn de volgende massages mogelijk:
- Metamorfose massage (Voor jezelf)
- Verbroken Verbinding massage (Voor je baby, gegeven via de moeder en baby liggend op je buik.)
- Workshop Babyreflexologie vanaf 0 weken met privélessen. (Voor je baby om klachten te verlichten.) 

Let op! De moeder mag pas na 4 weken na de bevalling een echte massage ontvangen. Bij een keizersnede mag de moeder na ongeveer 6 weken een massage ontvangen.
Afhankelijk van het herstel van de moeder en altijd in onderling overleg.
- Workshop Shantala babymassage vanaf 6 weken oud. (Voor de verbinding en de ontspanning.)