Rug-, nek- en schoudermassage

 

Heb jij klachten aan rug, nek en/of schouder, dan is een massage heerlijk voor dit gebied. Klachten van dit gebied kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde houding. Ook kan jij klachten krijgen door een hoge psychische belasting (zoals bijvoorbeeld: werkstress, werktempo, werkdruk en hoge mentale eisen) in combinatie met een verstoorde werksfeer. Dit kan leiden tot hogere spierspanning en vergroot de kans dat een klacht voort blijft duren. Klachten kunnen ook een uiting zijn van de drukte van alledag (zoals bijvoorbeeld: relatie, gezin). Al deze klachten zijn vaak tekenen van overbelasting.   

Het is belangrijk om de spieren op een juiste manier in te spannen en ook weer goed te ontspannen. Naast een goede lichaamshouding zijn ook de indeling, planning en taakverdeling van activiteiten belangrijk. Naast het doen van oefeningen thuis, is ontspanning voor dit gebied heel belangrijk. Ontspanning krijg jij door een massage van dit gebied.

Effecten:

De spanning bevindt zich bij veel mensen in de nek en schouderbladen. Wanneer jij niet goed kan ontspannen, kunnen lichamelijke klachten zich gaan ontwikkelen. Zo kan het pijngebied gaan uitstralen naar andere gebieden. Jij kan bijvoorbeeld hoofdpijnklachten krijgen, doordat de spieren in de rug, nek en schouders te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen vormen. Met een rug-, nek- en schoudermassage geniet jij van een ontspannende massage, waarbij de volle aandacht naar deze gebieden gaat. De massage bevordert geestelijke rust, zodat jij weer in balans komt.

Deze massage is ook goed te combineren met een hoofdmassage.