Shantala babymassage

Shantala babymassage is een ontspanningsmassage waarbij jij warmte en geborgenheid geeft aan jouw kindje om het contact tussen jou en je kindje zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Dit heeft vooral een positieve uitwerking bij couveuse baby’s, overstrekte baby’s, baby’s met eczeem, baby’s met astma, baby’s met darmklachten en adoptiekinderen (hechting).

De workshop is geschikt voor:
Vaders, moeders, opa’s, oma’s, verzorgenden en uiteraard het kindje.

Tijdens de workshop leer jij in 4 weken de technieken van de massage, die jij daarna gelijk thuis in de praktijk kan brengen. Er is ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Privé of in een groep:
Jij kunt de workshop volgen in een groep (al dan niet zelf samengesteld) of privé. De groep zal uit maximaal 3 baby’s met 3 ouders bestaan. En zal bij mij in de salon gegeven worden. De workshop zal bestaan uit 4 lessen van een uur (eventueel met uitloop van een half uur) inclusief thee, water en iets lekkers.
De Shantala babymassage is geschikt voor baby’s vanaf ongeveer 6 weken tot 8 à 10 maanden oud. Binnen een straal van 5 km kan deze workshop ook bij jouw thuis gegeven worden, zodat jij/jullie zelf niet de deur uit hoeft/hoeven. Hier worden geen extra kosten voor berekend. 

Shantala babymassage heeft meerdere voordelen:

  • Aanraking is een belangrijke manier van communiceren;
  • Ontspanning en geborgenheid;
  • Stimuleren van zintuigelijke, motorische en emotionele ontwikkeling van je kindje;
  • Door massage leert jouw baby zijn/haar lichaam kennen;
  • Massage maakt het gelukshormoon endorfine aan.

Wat neem jij zelf mee:
- 2 grote handdoeken;
- Gastendoekje;
- Verschoning voor jouw kindje;
- Flesvoeding voor jouw kindje na afloop;
- Speen, als jouw kindje deze gebruikt;
- Trek zelf gemakkelijke kleding aan, doe geen sieraden om en neem eventueel warme sokken mee.

Investering:
€ 149,- voor 4 privé lessen;
€ 134,10 (10% korting) bij 2 personen voor 4 lessen;
€ 126,65 (15% korting) bij 3 personen voor 4 lessen.
Dag en tijd stemmen wij samen af. 
(inclusief massageolie, een reader, thee, water en iets lekkers)

Week 1: In alle rust gaan wij kennismaken en tijdens iedere les is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Nadat jij jouw kindje hebt uitgekleed gaan wij aan de massage beginnen. Hierbij zal ik jou begeleiden bij verschillende massagehoudingen en massagetechnieken. Wij bespreken de lichaamstaal en basisbevestigend dragen. Deze week masseren wij de borst en armen en wordt de massage afgesloten met een bad moment.

Week 2: Evalueren wij de voorgaande les en bespreken wij hoe het oefenen gegaan is. Wij bespreken de onderwerpen buik en darmkrampjes. De massage breiden wij uit met nieuwe grepen voor de buik en benen. En wij herhalen de grepen van vorige week en sluiten de massage weer af met een badje.

Week 3: Evalueren wij de voorgaande les en bespreken wij waar jij tegen aanloopt en hoe het oefenen gegaan is. Wij bespreken olie en aromatherapie. De massage breiden wij uit met de grepen voor de rug en gezicht en een yoga oefening. De grepen van de week ervoor zullen wij herhalen en wij sluiten de massage weer af met een badje.

Week 4: Evalueren wij de voorgaande les en bespreken wij waar jij tegen aanloopt en hoe het oefenen gegaan is. Het onderwerp dat wij vandaag bespreken is huilende/onrustige baby’s en extra voetreflex tips bij bepaalde klachten. Tijdens deze laatste les gaan wij een totale Shantale Babymassage geven en weer afsluiten met een heerlijk badder moment.

BELANGRIJK:
Er mag geen massage gegeven worden bij koorts, acute infecties, opgezwollen lymfeklieren, inwendige bloedingen en binnen 3 dagen na een vaccinatie.

Afspraak maken:
Heb jij vragen of wil jij een afspraak maken. Klik op onderstaande button en geef je naam, je telefoonnummer en de workshop waar jij interesse in hebt aan mij door. Ik zal bij deze cursus eerst een telefonische intake afnemen.