Moxa therapie

Moxastick

Moxa is een geneeskrachtige plant genaamd Bijvoetkruid (Artemisia Vulgaris). Moxa therapie is een behandelwijze die binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde veel wordt toegepast.
In de salon wordt de moxastick gebruikt. Dit is een verkoolde vorm van moxa en geeft minder rookontwikkeling. De moxastick wordt verwarmd en wordt tijdens de behandeling boven de huid gehouden. De warmte die vrijkomt helpt bij een betere energiestroming in het lichaam en helpt bij klachten als kou en stijfheid. Behandeling is onder andere mogelijk als warmte behandeling op de gehele rug, op koude oppervlaktes, op acupunctuurpunten en bij stuitligging.

Moxa kan goed gecombineerd worden met een massage.

Waar is het goed voor?  

- Verbetering van littekens: behandeling 2x per week en resultaat na ongeveer 1 maand;
- Bij pijn in de nek, schouders, rug, hoofdpijn of migraine;
- Bij spijsverteringsproblemen, knieproblemen en hooikoorts;
- Bij stress;
- Warmte behandeling voor de ontspanning;
- Tegen koude voeten/handen;
- Bij gewrichtspijn;
- Bij blessures (kneuzingen en verstuikingen);
- Bij energie gebrek / vermoeidheid;
- Bij stuitligging om de baby te laten draaien.

€ 5,- per 5 min. of wordt meegenomen in de tijd van de massage.

Stuitligging

Ongeveer 3,5% van de baby’s die geboren worden, ligt vlak voor de bevalling in een stuit. Als de gynaecoloog de baby in de buik gaat draaien, kan dit voor de aanstaande moeder heel vervelend zijn. Van de vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging, bevalt 80% met een keizersnede. De meesten vinden dat jammer en hadden graag een natuurlijke bevalling gehad.
Moxa therapie is een pijnloze behandelmethode en kan thuis worden uitgevoerd.

In overleg met de verloskundige of er voldoende vruchtwater is, om de baby via Moxa therapie te laten draaien van stuit- naar hoofdligging zonder fysiek contact te hebben met jou of met de baby. Dit kan vanaf de 33e week. De verwarmende energie in het bekken zorgt voor beweging en 50% tot 75% van de baby's draait spontaan door het moxeren. Het meest succesvol tijdens de 35e en 38e week van de zwangerschap.

De 1e behandeling is bij mij in de salon of als traplopen te zwaar is, kan ik ook bij jouw thuis komen. Samen met je partner, zodat ik het kan uitleggen hoe hij/zij dit zelf daarna kan gaan doen. De zijkant van de kleine teen (acupunctuurpunt Blaas 67) wordt verwarmt gedurende 10 minuten met de moxastick. Door het opwarmen van Blaas 67 komt de verwarmende energie in het kleine bekken. De baarmoeder wordt beter doorbloed en er komt beweging in het bekken. Daardoor zal de baby beweeglijker worden en uiteindelijk kunnen draaien.  

Prijs € 40,- incl. 1e behandeling met uitleg en 3 moxasticks

Moxa bij stuitligging