Hoofdpijnmassage

De hoofdpijnmassage is geschikt voor iedereen die heerlijk zijn/haar hoofd wil leegmaken.

Maar ben jij iemand die met regelmaat last heeft van hoofdpijn? Dan is het zeker een aanrader. Door met regelmaat een hoofdpijnmassage te nemen, zorg jij ervoor dat jouw aanvallen minder heftig gaan worden en dat jij minder hoofdpijn zal ervaren.

Wist jij dat 1 op de 5 mensen minimaal één dag in de week hoofdpijn heeft!

Teveel hoofdpijnpatiënten denken dat hoofdpijn bij het leven hoort. Dit is zeker niet zo.

Wat kan ik je bieden:
Zorgen dat de aanvallen minder worden wat heftigheid en frequentie betreft. Met behulp van de massage wordt er gezorgd dat de spieren ontspannen. Het is mogelijk dat jij juist door de massage hoofdpijn krijgt. Dit is een normale reactie op de massage. Samen maken wij een afspraak schema die langzaam wordt afgebouwd.

Met welke soort hoofdpijn kan jij gemasseerd worden:
- Migraine: toename door lichamelijke activiteiten. Herhaalde aanvallen. Voel jij vaak aankomen.
- Hormonale hoofdpijn en hormonale  migraine bij vrouwen: voor of tijdens de menstruatie of tijdens de overgang.
- Kindermigraine: uit zich in buikpijn (misselijk + braken). Later gaat dit over naar het hoofd. Dit kan erfelijk zijn.
- Chronische/dagelijkse hoofdpijn: geen toename bij lichamelijke activiteiten. Meer dan 15 dgn. per mnd. Kan ook ontstaan door teveel cafeïne gebruik, hoofdpijn is dan meestal op zaterdag.
- Clusterhoofdpijn: erg belemmerend bij activiteiten. Meest pijnlijke. Begint tussen je 20e en 40e jaar en komt het meest voor bij mannen. 1 Aanval per 2 dgn. tot 8 aanvallen per dag.
- Hoofdpijn door teveel medicijnen: door gebruik van bijvoorbeeld paracetamol en/of NSAID (ontstekingsremmend middel). Meer dan 15 dgn. per mnd. Niet de hoeveelheid telt, maar de regelmaat.
- Spanningshoofdpijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten hoofdpijn: geen toename bij lichamelijke activiteiten. 1 tot 15 dgn. per mnd. Vaak straalt pijn uit vanuit de nek naar het hoofd. Nek en schouders zijn stijf en pijnlijk.